الَّذِینَ یُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ بِاللَّیْلِ وَالنَّهَارِ سِرًّا وَعَلَانِیَةً فَلَهُمْ أَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَلَا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلَا هُمْ یَحْزَنُونَ
کسانی که مال خود را در شب و روز انفاق کنند نهان و آشکارا، آنان را نزد پروردگارشان پاداش نیکو خواهد بود و هرگز (از حادثه آینده) بیمناک و (از امور گذشته) اندوهگین نخواهند گشت.
(البقرة:۲۷۴)
حامیان سلامت روان مهاجر
سلامت و بهداشت روان، یکی از مهمترین شاخصههای سلامت و بهداشت فرد و جامعه محسوب میشود. برخورداری از این نعمت الهی در داشتن زندگی آسوده و دستیابی به اهداف عالیه زندگی حائز اهمیت زیادی است.
محرومیت از این موهبت، انسانها را دچار مشکلات متعددی خواهد کرد.
مهاجرین افغانستانی، علاوه بر همه مشکلاتی که شامل یک فرد عادی جامعه می شود، مشکلات وتبعات مختلف ناشی از مهاجرت را نیز بر دوش می کشند. کودکان، نوجوانان، جوانان، خانواده ها، میانسالان و کهنسالان هر کدام به نوعی تحت تاثیر فشارهای مختلف روان شناختی ناشی از شرایط و محدودیت های مهاجرت قرار می گیرند و ممکن است دردها و زخم های روان شناختی زیادی را متحمل شوند.
گاهی اوقات تا زمانی که این دردها و رنجها حاد و لبریز نشده، کمتر جلوه ظاهری پیدا کرده و بیشتر از درون، یک فرد را دچار فرسایش و رنج می کنند و بطور مستقیم و غیرمستقیم به کارآیی های خانوادگی، تحصیلی و شغلی آسیب می زنند.گاهی نیز در قالب های افسردگی، اضطراب، سردرگمی، پرخاشگری، طلاق، اعتیاد، بزهکاری و دهها آسیب فردی و اجتماعی جلوه پیدا می کنند.
متاسفانه توجه به حفظ و ارتقای سطح سلامت روان مهاجرین به دلایل مختلف کمتر مورد توجه جامعه و مسئولین قرار گرفته دارد.
“مرکز توسعه سلامت روان مهاجر” اولین مرکز آموزش، پژوهش و ارائه خدمات روان شناختی ویژه مهاجرین افغانستانی است که از سال ۱۳۹۸ فعالیت های خود را با مشارکت دانشگاه علامه طباطبایی و اداره سلامت شهرداری تهران در منطقه ۲۰ شهر تهران(شهر ری) شروع کرده است.اکنون فعالیت های این مرکز در شهرهای قم، مشهد، اصفهان، اراک، ورامین و شهریار نیز توسعه یافته است.
ویژگی مهم مرکز مهاجر این است که تمام فعالیت های آن شامل برنامه ریزی، مدیریت و ارائه مشاوره و خدمات روان شناختی توسط متخصصان و روان شناسان مهاجر افغانستانی انجام می شود.
شیوه های حمایت از فعالیت های مرتبط با حفظ و ارتقای سلامت و بهداشت روان مهاجرین افغانستانی:
- تامین مالی برگزاری طرح های آموزشی جامعه محور بر اساس پیشنهادات مرکز مهاجر
- تامین هزینه های برگزاری کارگاه آموزشی مورد نیاز بخش های مختلف جامعه بر اساس درخواست های خانواده ها، مجموعه های فرهنگی – اجتماعی – مذهبی
- تامین هزینه های مشاوره و روان درمانی افراد نیازمند و بی بضاعت با معرفی سازمانها و مجموعه ها
- تامین هزینه های جانبی مرتبط با طرح های جهادی در حوزه روان شناسی مهاجرین
با توجه به اینکه این مجموعه و این فعالیت ها ساختار انتفاعی و دولتی ندارد، لذا برای پیشبرد فعالیت های خود نیازمند حمایت های مادی و معنوی حامیان سلامت روان مهاجر از طرح ها و برنامه های مختلف این مرکز است. طرح های نیازمند حمایت در سایت مرکز مهاجر قرار داده شده است.
علاوه بر کمک به جامعه و خانواده های نیازمند مهاجر افغانستانی، و ان شاالله ثبت باقیات و صالحات، در صورت علاقمندی خیرین و سازمانهای حمایت کننده، عکس و لوگوههای حامیان این طرح، در سایت و فضاهای مجازی مرکز مهاجر و همچنین بصورت فیزیکی در تابلوی «حامیان سلامت روان مهاجر» در «مرکز توانمندسازی مهاجر» نیزقرار داده خواهد شد.
ان الله لا یضیع اجر المحسنین
اگر سوال و پیشنهادی داشتید می توانید در همین جا مطرح فرمایید و یا با شماره (۰۹۳۹۲۱۳۳۱۹۸ / خانم حسینی) تماس بگیرید.