سوالات متداول

– مرکزمشاوره و روان‌درمانی مهاجر چه فرقی با بقیه مراکز داره؟

دو ویژگی خیلی مهم داره: اولا این مرکز «ویژه مهاجرین افغانستانی» در سراسر دنیا است. ثانیا تمام برنامه ریزی، مدیریت و ارائه خدمات روان شناختی در آن توسط متخصصان و روان شناسان مهاجر افغانستانی انجام می شود و لذا درک متقابل، به خوبی صورت می‌گیرد. در بسیاری از مراکز مشاوره و روان درمانی خارج از افغانستان، چون مشاور و روان‌درمانگر، از جنس خود مهاجرین نیستند، لذا معمولا درک درستی از مشکلات و شرایط مهاجر صورت نمی گیرد و در نتیجه بسیاری از اوقات، مشاوره و روان درمانی خیلی موثر نیست.

– مشاوره و روان‌درمانی در مرکز مهاجر به صورت حضوری است یا آنلاین؟

به هر دو صورت امکان پذیر است. در ایران در شهرهای «تهران، قم، مشهد، کرج و اصفهان» که شعبه های مرکز مشاوره و روان درمانی مهاجر بصورت فیزیکی فعالیت دارد، مشاوره ها به صورت حضوری قابل انجام است. در حال پیگیری راه اندازی شعبه های این مرکز در شهرهای دیگر و همچنین کشورهای دیگر هم هستیم تا امکان مشاوره و روان درمانی بصورت حضوری هم فراهم شود. اما مشاوره های آنلاین از همه کشورهای جهان امکان پذیر است.

– آیا مشاور و روان درمانگر را خودم می توانم انتخاب کنم؟

پس از برگزاری جلسه پیش مشاوره با توجه به مساله و ترجیحات شما، مناسب‌ترین مشاور برای شما انتخاب می‌شود. اگر خود شما هم برای مشاوره با یک درمانگر(تراپیست) خاص تمایل داشته باشید، می‌توانید از روی سایت، انتخاب کنید یا با تیم پشتیبانی این موضوع را مطرح کنید.

– به جز مشاوره و روان درمانی، چه خدمات دیگری توسط این مرکز انجام می شود؟

  • برگزاری دوره ها و کارگاه‌های آموزش عمومی (حضوری/آنلاین) در بخش های روان شناسی برای مردم عادی جامعه
  • برگزاری کارگاه‌ها و دوره های تخصصی (حضوری/آنلاین) برای روان شناسان و مشاوران
  • برگزاری کارگاه‌ها و دوره های تخصصی (حضوری/آنلاین) برای سازمان ها، مجموعه ها و ادارات
  • انجام تست های تخصصی روان شناسی بصورت فردی و یا سازمانی (حضوری/آنلاین)
  • ارائه بسته های آموزشی قابل خرید از سایت در بخش های مختلف مرتبط با موضوعات روان شناسی

 

– هزینه های مشاوره و روان‌درمانی مرکز مهاجر چقدره؟

هزینه ها در داخل ایران بر اساس هزینه های رسمی مشاوره و روان‌درمانی است که توسط سازمان نظام روان شناسی ایران اعلام می شود. در بقیه کشورها با توجه به شرایط و همچنین نرخ تبادله ارز، قبل از انجام مشاوره به فرد متقاضی اعلام می شود.

– چگونه هزینه های مشاوره و روان‌درمانی، یا خرید بسته های آموزشی و یا انجام تست های روان شناسی و یا شرکت در کارگاه‌های آموزشی را در «ایران» بپردازیم؟

هزینه ها قبل از انجام فرایندهای مشاوره و روان‌درمانی دریافت می شود. در ایران، از طریق حساب بانکی که توسط هماهنگ کننده مشاوره‌ها اعلام می شود، پرداخت انجام می شود.

– چگونه هزینه های مشاوره و روان‌درمانی، یا خرید بسته های آموزشی و یا انجام تست های روان شناسی و یا شرکت در کارگاه‌های آموزشی را در «افغانستان و یا کشورهای دیگر» بپردازیم؟

در «افغانستان» از طریق صرافی که توسط هماهنگ کننده مشاوره به متقاضی اعلام می شود، هزینه ها به پول افغانی قابل پرداخت است. در خارج از ایران و افغانستان به دو صورت قابل انجام انجام است: یا فرد متقاضی می تواند از طریق دوستان و اقوام خود در داخل ایران یا افغانستان پرداخت نماید و یا به صرافی که به ایشان اعلام می شود، پرداخت کرده و عکس فیش پرداختی را ارسال نماید.

***************

نظرات کاربران

س.م از هانوفر آلمان

سه سال است که از ایران به آلمان مهاجرت کرده ام. با مشکلات زیادی روبرو شدم تا جایی که مرا به روان شناس آلمانی ارجاع دادند. اما اصلا صحبت های همدیگر را نمی فهمیدیم. مجبور شدم یک مشاور ایرانی پیدا کنم. حرف همدیگر را می فهمیدیم. اما مشکلات مرا خوب درک نمی کرد. از طریق یکی از دوستان با مرکز مشاوره مهاجر آشنا شدم. چند جلسه مشاوره آنلاین که با مشاور افغانستانی صحبت کردم، متوجه شدم که تفاوت کجاست…

***************

خانم م.ی (شهر قم)

یک سال بود که اختلافات خانوادگی ما شدید شده بود. به یک مرکز مشاوره ایرانی مراجعه کردیم، نتوانست خیلی به ما کمک کند. چون از رسم و رسوم و فرهنگ حاکم بر جامعه افغانستانی اطلاع نداشت. انگار حرف‌ها و مشکلات ما برایش تازگی داشت. ما هم بی اعتماد شدیم. بعد از بالا رفتن اختلافات و پیگیری مراحل طلاق به اداره اتباع قم رفتیم. از طرف اداره امور اتباع به مرکز مشاوره مهاجر جهت مشاوره حضوری معرفی شدیم. مشاوره با یک مشاوره افغانستانی خیلی متفاوت تر از مشاور ایرانی بود. وقتی که مشکلات ناشی از فرهنگ و خانواده جامعه افغانستانی است را مطرح می کردیم، ایشان کاملا در جریان بود و آشنایی داشت. لذا مشاوره شان برای ما خیلی کمک کننده بود.

***************

ف. د(روسیه)

اینجا وقتی پیش مشاور روسی می روم و برخی مشکلاتم را که مطرح می کنم، می خندد. انگار دارم جوک تعریف می کنم…

 

***************

خانم محمدی (مشهد)

واقعا چنین مرکزی برای مهاجرین افغانستانی واجب و لازم بود.
خداقوت…

***************

علی میرزایی (سوئد)

در جامعه افغانستان متاسفانه مشاوره و روان درمانی خیلی شناخته شده نیست.