برگزاری نشست همفکری با مدیران و معلمان در مرکز توسعه سلامت روان مهاجر

پس از افتتاح اولین مرکزآموزش، پژوهش و مشاوره های روانشناختی ویژه مهاجرین افغانستانی با مدیریت کانون نخبگان افغانستان( بخش کانون توسعه سلامت روان) و با مشارکت دانشگاه غلامه طباطبایی و اداره سلامت منطقه 20 شهرداری تهران ، اولین نشست هم اندیشی با حضور نماینده وزارت معارف در سفارت افغانستان درتهران و همچنین تعدادی از مدیران و معلمان مدارس خودگران و اعضای مرکز توسعه سلامت روان مهاجر برگزار شد.

در این نشست که در روز دوشنبه ۷ مردادماه در سالن آموزشی سرای محله 13 آبان منطقه شهرری برگزار شد، ابتدا احمدشاه احمدی؛ مسئول مرکز توسعه سلامت روان مهاجر ضمن عرض خیرمقدم به شرکت کنندگان در این نشست، به اهمیت جایگاه مدیران و معلمان در بین جامعه اشاره کرده و آن را دلیل برگزاری اولین نشست هم اندیشی با این مجموعه ذکر نمود.

سپس سید موسی حسینی؛ دبیر کانون نخبگان افغانستان با اشاره به تعداد زیاد دانش آموزان و دانش آموختگان مهاجر افغانستانی در مدارس و دانشگاههای ایران، آن را موقعیت و ظرفیت بسیار خوبی برای بازسازی و پیشرفت جامعه افغانستان دانست.

در ادامه احمدرحیمی مسئول کارگروه های کانون توسعه سلامت روان، ضمن معرفی کارگروهها به اهمیت توجه به نیازهای متفاوت دانش آموزان در شرایط و محیط های متفاوت اشاره نمود. وی بهره مندی این مرکز از متخصصان و کارشناسان مهاجر افغانستان را یکی از مهترین نکات قوت این مرکز ذکر کرد.

سپس آقای سید علی حسینی؛ نماینده وزارت معارف در سفارت افغانستان، ضمن اظهار خوشحالی از ایجاد این مرکز، تعامل مدیران و معلمان مهاجر افغانستانی و متخصصان و کارشناسان مرکز توسعه سلامت روان را برای پیشگیری، مشاوره و درمان مشکلات روانشناختی دانش آموزان و حتی خانواده های آنان بسیار ضروری و کاربردی توصیف نمود.
وی در کنار توجه و تعامل با مدارس خودگردان؛ به ضرورت توجه به دانش آموزان مهاجر افغانستانی که در مدارس ایرانی مشغول به تحصیل هستند، هم تاکید نموده و خاطر نشان کرد که با مسئولین ایرانی در بخش بین الملل وزارت آموزش و پرورش ایران برای ایجاد فضای همکاری با این مرکز وارد صبحت خواهد شد.

در ادامه، مدیران و معلمان به ارائه مشکلات موجود در بین جامعه مهاجر و به ویژه دانش آموزان پرداخته و نظرات و پیشنهادات خود را برای حل این چالش ها و مشکلات ارائه دادند.

عدم آشنایی جامعه مهاجر با ضرورت و اهمیت جایگاه روانشناسی، عدم آشنایی معلمان با مشکلات روانشناختی و یا شیوه تعامل درست با دانش آموزان، عدم وجود سیستم غربالگری روانشناختی، بالا بودن سطح استرس بین دانش آموزان و خانواده ها، ناآشنایی دانش آموزان جدیدالورود از افغانستان با چارچوب های موجود و مشکلات ارتباطی، پایین بودن عزت نفس و اعتماد به نفس، مشکلات مرتبط با هویت، عدم پیگیری مشکلات مشخص شده دانش آموزان از جمله مواردی بود که توسط شرکت کنندگان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

پیشنهادات شرکت کنندگان در این نشست هم اندیشی بطور عمده شامل برگزاری دوره های آموزشی ویژه برای مدیران، معلمان، خانواده‌ها و دانش آموزان، حضور منظم کارشناسان مرکز توسعه سلامت روان در مدارس، ایجاد پرونده پایش روانشناختی برای دانش آموزان، ایجاد سیستم ارجاع دانش آموزان و خانواده های نیازمند جهت مشاوره و درمان به مرکز، الگوسازی مثبت برای دانش آموزان و برگزاری جلسات آموزشی برای معرفی اهمیت، ضرورت و کاربرد موضوعات روانشناسی در زندگی روز مره و تحصیل دانش آموزان بود.

با پیشنهاد شرکت کنندگان، قرار شد که جلسات هم اندیشی به صورت تخصصی تر و در زمان های نزدیکتر برگزار شود.
در پایان ، شرکت کنندگان از اتاق مرکز مشاوره مهاجر بازدید به عمل آورده و با خدمات این مرکز آشنا شدند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *