برگزاری دومین نشست هم اندیشی با مدیران و معلمان مدارس خودگردان و فعالان در حوزه کودک و نوجوان؛ در مرکز توسعه سلامت روان مهاجر

با هماهنگی اتشه معارف سفارت افغانستان جلسه دوم هم اندیشی با مدیران و معلمان مدارس خودگردان و فعالان حوزه کودکان و نوجوانان در روز شنبه تاریخ 98.6.30 در مرکز توسعه سلامت روان مهاجر واقع در منطقه 13 آبان شهرتهران برگزار گردید.

در ابتدای جلسه آقای احمدشاه احمدی؛ مسئول مرکز توسعه سلامت روان مهاجر ضمن عرض خیر مقدم به حاضرین در جلسه، خلاصه ای از مباحث ارائه شده در جلسه اول را بازگو کرده و به توضیح فعالیت های انجام شده در آن راستا پرداخت.

دو موضوعی که قرار بود در این جلسه مورد هم اندیشی قرار گیرد؛ شامل بررسی طرح پایش سلامت روان دانش آموزان مهاجر و همچنین برگزاری کارگاههای آموزشی برای دانش آموزان، معلمان و والدین بود.
قرار شد «کارگروه کودک و نوجوان» این مرکز مسئولیت هماهنگی این طرح را برعهده داشته باشد.

در ادامه، آقای سید موسی حسینی، مسئول بخش آموزش و پژوهش مرکز توسعه سلامت روان مهاجر، به اهمیت اجرای طرح پایش سلامت روان برای دانش آموزان مهاجر افغانستانی اشاره کرده و به تفاوت های عوامل ایجاد کننده اختلالات روانی و همچنین شیوه درمان آنها بین جوامع مختلف پرداخت.
وی اجرای این طرح توسط مرکز توسعه سلامت روان مهاجر را که از توانمندی متخصصان و کارشناسان مهاجر برای اجرا، ارزیابی و مداخلات روانشناختی بهره می گیرد، جزو نقاط مهم و تاثیرگذار طرح دانست.

سپس آقای احمد رحیمی مسئول بخش درمان این مرکز به بیان اهمیت شناخت اختلالات روانی برای افزایش کیفیت آموزشی اشاره کرده و تعامل معلم و دانش آموز را بر اساس توانمندی و نیاز وی ضروری دانست.
بر طبق صحبت های ایشان، آموزش و تعامل همسان با همه دانش آموزان یک کلاس نتایج یکسانی در برنخواهد داشت. لذا در مرحله اول شناخت وضعیت روانشناختی هر دانش آموز و سپس آموزش معلم برای تنظیم ارتباط برای افزایش بازدهی بسیار موثر است.

در ادامه، خانم خلیلی مسئول کارگروه کودک و نوجوان به معرفی آزمون غربالگری اختلالات روانی کودکان پرداخت.
این آزمون برای شناسایی تعدادی از شایعترین اختلالات روانشناختی دوران کودکی مورد استفاده قرار می گیرد.
وی بر اهمیت شناسایی سریعتر اختلالات روانی در دانش آموزان تاکید کرده و آن را برای پیشگیری از پیشرفت و مزمن شدن این اختلالات ضروری دانست.
همچنین نمونه ای این آزمون جهت آشنایی در اختیار مدیران و معلمان قرار گرفت.

تعدادی از مدیران بعد از بررسی پرسشنامه و ارائه نظرات خود، به بیان ضرورت و اهمیت اجرایی شدن این طرح پرداخته و مثال هایی عینی از مشکلات روانشناختی دانش آموزان خود بیان نمودند.

مدیران و معلمان حاضر در جلسه با بررسی شرایط مختلف، پیشنهاد نمودند که طرح پایش سلامت روان دانش آموزان مهاجر افغانستانی بعد از گشایش مدارس، در ابان ماه اجرایی شود. همچنین تاکید کردند که قبل از اجرایی شدن، باید در مورد اهمیت، ضرورت و الزام این طرح آگاهی لازم به والدین ارائه شود.

در ادامه جلسه درمورد شیوه اجرای طرح پایش و همچنین حضور روانشناسان مرکز جهت انجام این پایش و همچنین ارائه مشاوره های روانشناختی در مدارس نیز بحث و بررسی هایی صورت گرفت.

در پایان، آقای احمدی ضمن اشاره به هفته سلامت روان (18 الی 24 مهر ماه)، به آمادگی مرکز برای ارائه یک کارگاه یک روزه برای دانش آموزان، معلمان یا والدین اشاره کرده و از مدیران و معلمان خواست تا موضوعات مهم مورد نظر خود را برای کارگاه پیشنهاد دهند.
در میان پیشنهادات؛ خود آگاهی، مهارت های زندگی، عزت نفس و آگاهی بخشی در خصوص اسیب های اجتماعی از جمله موضوعات مورد توجه مدیران بود.

قرار شد مرکز توسعه سلامت روان بر اساس پیشنهادات دریافت شده، کارگاه آموزشی مورد نظررا تنظیم و با هماهنگی با مدیران مدارس در هفته سلامت روان برگزار نماید.

قابل ذکر است که مرکز توسعه سلامت روان مهاجر که با مدیریت متخصصان و کارشناسان مهاجر افغانستانی در حوزه های روانشناختی و با مشارکت مرکز مشاوره دانشگاه علامه طباطبایی و همچنین اداره سلامت شهرداری تهران در منطقه 13 ابان فعالیت می نماید، در طول هفته از روز شنبه تا پنج شنبه به ارائه خدمات روانشناختی برای مهاجرین افغانستانی می پردازد.

………….
مریم خاوری
روابط عمومی مرکز توسعه سلامت روان مهاجر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *